Dik Duruş Korsesi vs Kodgem Straight

Dik Duruş Korsesi vs Kodgem Straight

Toplumda bir çok kişinin problemlerden biri olan sırt ve bel ağrıları gün içerisinde nasıl durduğunuzdan kaynaklanmaktadır. Yanlış bir duruş sadece iskelet sistemini değil iç organlarınızın işleyişini de etkilemektedir. Türkiye’de yüz binlerce hatta milyonlarca insan bel ağrısı çekiyor ve duruş bozukluğu yaşıyor. Bel ya da sırt ağrısının sebebi kişiden kişiye değişebiliyor. Yanlış duruş veya oturuş, doğru bir şekilde eşya kaldırmama gibi etkenler sırt ağrısı gibi problemleri beraberinde getirebiliyor. Peki bu durumlar için üretilen cihazlar işe yarıyor mu ? Bu yazımızda dik durmak için üretilen dik duruş korselerini ve Kodgem Straight’i inceleyeceğiz.Gelin biraz daha detaylı inceleyelim..

 

Dik duruş korsesi ne işe yarar?

Kamburluk önleyici dik duruş korsesi, omurgada meydana gelen eğriliklerin giderilmesini sağlayan ve sırt ağrılarını hafifleten bir korse modelidir.

Bel ve sırt bölgesindeki ağrıların giderilmesine yardımcı olan dik duruş korsesi aynı zamanda duruş bozuklukları sonucunda ortaya çıkan kamburluk gibi rahatsızlıkların da giderilmesinde de kullanılmaktadır.

Dik duruş korsesi işe yarıyor mu? Dik duruş korsesi kullanılmalı mı? Yapılan çalışmalara göre birçok doktor görsel endişeler için dik duruş korselerinin kullanılmasını önermemektedir. Dik duruş korsesinin kullanılabileceği durumlar ise sağlığın etkilenip doktorun gerekli gördüğü durumlardır. Doktor gözetiminde kullanılmadığında ise alınan korsenin vücut tipine uygun olmadığından daha çok olumsuz sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Dik duruş korseleri sırt kaslarının yerini alıp kaslarınızın küçülmesini sağlayarak tembelleştirmektedir. Belirli bir süre korseyi kullandıktan sonra çıkardığınızda kendinizi daha güçsüz ve dik duramayan bir pozisyonda bulabilmektesiniz. Bunun nedeni ise kaslarınızın zayıflamasından kaynaklanmaktadır. Böylece öncesinden daha çok kambur bir duruşa sahip olmaktasınız.

Sağlık sorunlarına ek olarak korselerin sert olmasından kaynaklı vücudunuz zarar görebilmektedir. Korselerin kullanım şeklinden dolayı korse sert bir şekilde sıkıldığında kaslarda sıkışma yaparak sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yaz aylarında sıcaklıktan kaynaklı terleme yapmaktadır. Bu nedenler yaşam konforunuzla ters orantılı olarak duruş geliştirilmek istenirken yaşam kalitesi azalmaktadır.

Peki duruşunuzu yaşam kalitenizden ödün vermeden, sağlık sorunlarına yol açmadan nasıl geliştirebilirsiniz?

Cevabı çok basit…

Kodgem Straight
Kodgem Straight, hayatınıza kattığı değerle günlük yaşantınızı daha sağlıklı ve kaliteli kılan başarıyı hak eden bir kişisel duruş antrenörüdür.

Yanlış durduğunuzda hayatınızı her açıdan olumsuz etkileyen duruşunuzu düzeltmek artık kendi elinizde. Masa başındayken veya ayakta durma pozisyonundayken size her zaman dik durmanız gerektiğini bildiren giyilebilir cihaz Kodgem Straight size uyarılar göndererek dik durmanızı hatırlatır. Sağlıklı duruş alışkanlığını doğal olarak kazanmanız için bilimsel olarak BioFeedback yöntemini kullanır ve dik durmadığınız her anı tespit ederek sizi uyarır.

 

Hareket halinde veya hareketsizken Straight ile dik durarak sırt ve bel kaslarınızı içerisinde bulunduğu kategorilerdeki cihazlara karşın tembelleştirmek yerine gelişmektedir. Ayrıca cihaz gün boyu duruşunuzu takip ederek mobil uygulaması sayesinde gelişiminizi grafiksel olarak görüntülemenizi ve takip edebilmenizi sağlayabilmektedir.

Terleme durumları için tasarlanmış olan hipoalerjenik yapıştırıcı bant sayesinde hiçbir sorun olmadan yaz aylarında da kullanılmaya devam edilebilir.

Kodgem Straight hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Sonraki gönderi

Doğru Postür
Psikolojimiz ve Duruşumuz Arasındaki İlişki

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.