Kulaklarımızdan Eksilmeyen Bir Ses “DİK DUR”

Kulaklarımızdan Eksilmeyen Bir Ses “DİK DUR”

“ Dik dur “ kelimesini küçüklüğümüzden beri annelerimizden sürekli duymuşuzdur. Peki dillerinden düşmeyen bu cümle neden bu kadar önemli? Dik durmak hem sağlık açısından hem de fiziksel açıdan bedenimizi etkilemekte olup , ayrıca bunların yanı sıra kişisel ilişkilerde önemli bir etken olan özgüvenimizi de büyük ölçüde değiştirmektedir. Gelin şimdi biraz daha derine inelim..

Fizyolojik ve biomekanik yönden düzgün duruş, minimum çaba ile, vücutta maksimum yeterliliği sağlayan duruştur.

    Hareket etmek üzere programlanmış olan vucüdumuzun uzun süreler statik ve sabit pozisyonlarda kalması sağlık problemlerine neden olmakta, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte günlük yaşantımızda farklı sorunlarla karşılaşmaktayız. We Are Social Hootsuite’ ın “Digital 2021 Turkey” raporuna göre ekran başında 8 saat geçirmekteyiz. Bu geçirilen uzun süre ise bedenimizde büyük etkende ağrılara ve duruşumuzda bozukluklara neden olmaktadır.

    Neden Dik Durmalıyız?

    Northwestern Üniversitesi’nin bu yıl yaptığı araştırma, duruşun ruh haliyle doğrudan ilgili olduğunu tespit etmiştir. Araştırmanın sonucunda elde edilen bulgulara göre insanlar duruşlarını düzelttiklerinde kendilerini daha mutlu ve güçlü hissediyor. Duruşumuzun vermiş olduğu bu hissiyat ise aldığımız kararlarda büyük bir etkiye sahip oluyor. Bunun tam tersi olan kambur duruş ise ruh halimizi kötü enerjiye sürükleyerek zayıf ve depresif bir halde hissettiriyor.

    M. Sağır’a göre vucüt sağlığımız açısından dik duruş vücudun doğru ve daha az çabayla çalışmasını sağlarken, kötü duruş kasların gereksiz kasılmasına sebep olarak görevini doğru yerine getirememesine sebep olur. Kaslar görevlerini yerine getiremediğinde iskelet sisteminde dengesizlikler oluşur ve bu dengesizlikler sonucunda, hem bel çukurunda, hem de sırt eğriliğinde artmanın aynı anda görüldüğü duruş bozuklukları ortaya çıkmaktadır.

    Görünen o ki gün içerisinde otururken, telefona bakarken ya da birileriyle iletişim içerisindeyken günlük yaşantımızda önemli bir nokta olarak düşünmediğimiz duruşumuz hayatımızı sandığımızdan daha fazla etkiliyor.

    Peki bu kaçınılmaz bir son mu? Kesinlikle hayır! Bu durumu tam tersi hale çevirmek tamamen bizim elimizde.

    Dik duruş konusunda Kodgem Straight annelerimizin yerini almaya başladı bile. Hatta bu noktada annelerimizden daha iyi olduğunu bile söyleyebiliriz. Annelerimiz her an yanımızda olmasa dahi Straight, özel bir asistan gibi her zaman bizimle birlikte. Annemizin yanında dik durmadığımız zaman uyaran bir ses yerine, giyilebilir teknolojik cihaz olan Straight her an ve her yerde yanımızda olup kişiye özel titreşimler göndererek uyarma işlemini annelerimizden daha iyi bir şekilde yapıyor.

    Kodgem Straight Sağlıklı duruş alışkanlığını doğal olarak kazanmamız için, bilimsel olarak BioFeedback yöntemini kullanıyor ve duyularımıza hitap ederek uyarıyor. Ayrıca gün boyu duruşumuzu takip ederek mobil uygulaması sayesinde gelişimimizi grafiksel olarak görüntülemenizi de sağlayabiliyor.

    Sonraki gönderi

    Dik Durmak İçin Teknolojik Çözüm: Kodgem Straight
    Teknolojinin Duruşumuzdaki Bozukluğa Etkisi Nedir?

    Yorum yazın

    Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.