Doğru Postür

Doğru Postür

Bir gününüzün nasıl geçtiği düşünün? Şu an ne yapıyorsunuz? Günlük yaşantınızdaki duruşunuzu aklınızdan geçirin. Bu yazıyı okurken ekrana doğru eğilip mi okumaktasınız, ya da iş yerinde stabil bir pozisyonda mı çalışmaktasınız? Bu durumlar zamanla günlük yaşantınızdaki duruşunuzda büyük etkide olumsuzluklar ortaya çıkarmaktadır. Hazırsanız gelin bu olumsuzlukları birlikte inceleyelim!

Sürekli dik durmak vücut sağlığımız açısından doğru bir durum değildir. Vücudumuz hareket etmeye programlanmış olup doğru zaman aralıklarında doğru şekilde hareket etmemiz gerekmektedir. İyi postür,en iyi şekilde görünebilmek için düz durmaktan daha fazlası olup uzun süreli iyi sağlığın önemli bir parçasıdır.

Hareket halinde veya hareketsizken dik durarak sırt ve bel kaslarınızdaki ağrıyı, ayak ağrınızı, uyku problemlerinizi ve daha birçok sağlık sorunlarınızı önleyebilirsiniz.

Postür Nedir?

En basit tanımıyla postür nasıl durduğunuzdur. Ayakta dururken, otururken ve günlük yaşamda hareket ederken vücudumuzun yer çekimine karşı tutulan pozisyondur. Yanlış bir duruş sadece iskelet sistemini değil iç organlarınızın işleyişini de etkilemektedir. Bunun yanı sıra biriyle ilk tanıştığınızda veya dışarıdan bakıldığında karşınızdaki insanın sizin hakkınızdaki görüşlerini de etkilemektedir.

Doğru duruş, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Dr. Berna Kuzuoğlu Tunçer’in yaptığı araştırmalara göre hatalı duruş, vücut ağırlık merkezinin destek yapılardaki yer değiştirmesi ile ortaya çıkan normalden sapma durumudur. Bu durum, anatomik yapılara olan yük dağılımını bozarak ve zamanla yapısal değişikliklere neden olmaktadır. Bu yapısal değişiklikler sonucunda farklı kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları meydana gelebilmektedir.

Anatomik yapı incelendiğinde, kas ve eklem gruplarının ve sinir sisteminin bir kası çalıştırma fonksiyonunun hep ayakta durma pozisyonunda maksimum verim verdiğini görülmektedir. Hareket etmek üzere programlanmış olan insanoğlunun uzun süreler statik ve sabit pozisyonlarda kalması sağlık problemlerine neden olmakta ve yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Günümüzde çevresel ve teknolojik sebepler dolayısıyla hareketsiz kalınan zaman dilimi artmaktadır. Statik duruş olarak adlandırılan duruş şeklinde vücudumuzun segmentlerinin doğru ve destekli yerleşimine dikkat edilmelidir. Bu sebeplerden dolayı doğru duruş yaşamımızın değişmez parçası olmalıdır.

Kodgem Straight

Yanlış durulduğunda hayatımızı her açıdan olumsuz etkileyen duruşumuzu düzeltmek kendi elimizde. Artık masa başındayken veya ayakta durma pozisyonundayken size her zaman dik durmayı hatırlatacak giyilebilir cihaz olan Kodgem Straight var. Hareket halinde veya hareketsizken Straight ile dik durarak sırt ve bel kaslarınız gelişmektedir. Hem de 21 gün içerisinde! Sağlıklı duruş alışkanlığını doğal olarak kazanmamız için, bilimsel olarak BioFeedback yöntemini kullanıyor ve duyularınıza hitap ederek uyarıyor. Ayrıca Straight gün boyu duruşunuzu takip ederek mobil uygulaması sayesinde gelişiminizi grafiksel olarak görüntülemenizi de sağlayabiliyor.

Kodgem Straight hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

 

Sonraki gönderi

En Güzel Giysimiz Duruşumuz
Dik Duruş Korsesi vs Kodgem Straight

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.