Teknolojinin Duruşumuzdaki Bozukluğa Etkisi Nedir?

Teknolojinin Duruşumuzdaki Bozukluğa Etkisi Nedir?
Duruş bozukluğu ayakta durma, oturma, kalkma, yürüme gibi günlük hareketlerimiz sırasında baş,bel,sırt,kalça bacaklar ve kolların dengeli duruş sağlayamaması durumudur.

    Omurganın doğal pozisyonda durmaması bedendeki birçok ağrıların sebebi olabilir. Bu durum ruh halini de etkiler.

    Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji, bilinçsizce kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir.

    Dr. Sedef Bingül’ ün yaptığı araştırmalara göre kambur duruş sağlıksız omurga ve omuz duruşunu temsil eden bir rahatsızlık. Ellerinde telefonla bir şeyler yapanlara baktığımızda başlarının öne duruşuyla birlikte kamburumsu görünümleri bu rahatsızlığa yol açıyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte daha küçük yaşta çocuklara verilen telefonlar ilerde büyük sağlık problemlerine neden oluyor.

    Ebeveyn çocuğuna yemek yedirirken veya oyalanması için telefonu verirken çocuk kontrolsüz bir şekilde başını öne eğerek kambur bir şekilde ekrana bakıyor. Bu durum da gelişme gösteren çocuklarda ciddi kalıtsal sağlık sorunlarına neden olmakta. Hatta günümüzde artık sadece çocuklar değil gençler ve yetişkinler de bu kontrolsüz duruşun birer parçası olmaktadırlar.

    İnsan başının normal ağırlığı 5,5 kilogram. Başımızı öne 60 derece açıyla eğersek boyunu etkileyen stres 27 kilo oluyor. 5 adet bowling topunu başımızın üzerine yerleştirmemizle aynı durum! Bu postürde uzun süre kaldığımızda artan ağırlığın etkisi kaçınılmaz!

    Bir araştırmaya göre insanların kullandığı teknolojik aletlerin boyutu küçüldükçe bedende kasılma ve kapanma yani içeriye dönük depresif ruh hali yaşatan duruşun etkisi artmaya başlıyor. Cep telefonunun bu pozisyonda 5 dakika kullanılması bu etkiyi oluşturmak için yeterli.

    Bilim insanları, uzun süre başını eğip kamburunu çıkartarak telefona bakan genç neslin kafatasının arka alt kısmında kemiksi bir çıkıntının oluşmaya başladığını ve 2000 yılından bu yana çıkıntının büyüyerek 2020 yılı itibariyle 2.6 santimetreye ulaştığını saptadılar.

    Kodgem Straight

    Teknoloji hayatımızı hep kötü yönden etkilemiyor değil, iyi yönden etkilediği sağlığımızı bizden çok düşünen teknolojiler de bulunmakta. Kodgem Straight de bu iyi yöndeki teknolojilerden birisi. Hayatımıza kattığı değerle günlük yaşantımızı daha sağlıklı kılan başarıyı hak eden giyilebilir bir cihaz. Kodgem Straight sayesinde ekran başında durmaktan kaynaklanan duruş bozukluğu yerini dik bir duruşa bırakıyor. Özel bir asistan gibi her an ve her yerde yanınızda olan Straight size özel titreşimler göndererek dik durmanızı sağlıyor. Mobil uygulaması ile entegreli çalışan Straight gün boyu duruşunuzu takip edip özel egzersizler sunarak dik durmanız için herşeyi yapıyor.

    #teknoloji #sağlık #kodgemStraight #kodgem #straight #postür #duruşBozukluğu

    Sonraki gönderi

    Kulaklarımızdan Eksilmeyen Bir Ses “DİK DUR”
    Sporla Zirveye Ulaşmak İçin Dik Dur!

    Yorum yazın

    Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.