En Güzel Giysimiz Duruşumuz

En Güzel Giysimiz Duruşumuz

Her insanın vücudu birbirinden farklı şekillere sahiptir. Bu şekiller boy, kilo, fiziksel ve psikolojik alışkanlıklar, kemik yapıları, kalıtımsal özellikler gibi birçok etkenden dolayı değişiklik gösterebilmektedir. Fakat vücut hangi şekilde olursa olsun doğru duruş insanın fiziksel sağlığıyla birlikte genel görünümü ve benlik saygısının artması için oldukça önemli bir fark yaratmaktadır.

İnsanoğlu yüzyıllar önce kendi bedenini kullanarak işlerini yürütmekteydi, şimdilerde teknolojinin kendisine sunduğu olanaklarla hareketliliğini her geçen gün biraz daha yitirmektedir ve hareketsiz yaşamı tetikleyen bu durum kaslarımızın zayıflamasına, kas ağrılarına ve duruşumuzun bozulmasına sebebiyet vermiştir.

Duruşumuz mental ve fiziksel sağlığımızı etkilediği gibi dış görünümümüzü hatta dışarıya yansıttığımız kişiliğimizi de etkilemektedir. Araştırmalar gösteriyor ki dik ve düzgün duruşa sahip kişilerin benlik saygısı daha yüksek oluyor ve duruşumuzla çevremizdeki insanlara ruh halimiz ve alışkanlıklarımız hakkında bilgi veriyoruz. Hatta dik duruşun vücut dilinde gücü sembolize ettiğini bilinçaltında kişilerin kararlarını etkilediği bulunmuştur kısaca kendinizi ifade etmenizden tutun insanların sizi nasıl algıladığına kadar birçok etmen duruşunuzla alakalıdır.

Görünen o ki duruşumuz hayatımızı sandığımızdan daha fazla etkiliyor. Daha mutlu, daha kararlı ve güçlü olmak için öncelikle duruşunuzu düzeltmekten başlayabilirsiniz. Duruş bozukluklarının genel sebeplerinden biri olan uzun süre yanlış pozisyonda oturmaktan kaynaklı kaslardaki zayıflama sporla desteklenerek güçlendirilebilir fakat söz konusu kaslar güçsüz olduğu için spor esnasında iskelet sisteminin doğru duruşta olmaması halinde kalıcı sakatlıklar ortaya çıkabilir. Bu durumun önüne geçmek için dik duruşu sürekli sağlayabilmemiz gerekmektedir.

Dik durmak ve dik oturmak oldukça kolaydır fakat bunu devamlı hale getirmek gün içinde sürekli hatırlamak ve uygulamak oldukça zordur. Hepimiz biliyoruz ki herhangi bir işle ilgilenirken özellikle masa başı işlerde kısa bir sürede omurgalarımız içe kıvrılmaktadır ve uzun vadede yanlış postür ve bununla birlikte ağrılar hayatımızın kaçınılmazı olmaktadır.

Bunun önüne geçmek için gerçek zamanlı bir duruş takibi sağlayan teknolojinin pozitif olanaklarından olan giyilebilir asistanınız "Kodgem Straight" ile tanışmalısınız.

Straight gün içerisinde ofiste, yürüyüş yaparken, kitap okurken ve araba sürerken sizi takip edip uyaran ve geri bildirimler gönderen ve bu sayede doğru duruşun korunmasında yardımcı olan giyilebilir asistandır. Mobil uygulaması ile senkron bir şekilde çalışabilen "Kodgem Straight" sizlere günlük ve aylık duruş takibi yapabilmeyi sağlamaktadır. Bu sayede kas sistemimiz güçlenmekte kaslarınız daha uzun ömürlü olup duruşunuzdan kaynaklı olan kas ağrıları önlenmektedir.

Sonraki gönderi

HAYATA KARŞI DİK DUR !
Doğru Postür

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.